הדג המרוקאי - שהביאו עמם עולי יהדות מרוקו לישראל, קנה לו מקום של כבוד במטבח הישראלי.
זוהי אחת מהמנות האהובות ביותר במסעדה, והיא משלבת בה מגוון של טעמים שמקורם בתבלינים מקומיים, עם ניחוחות של חו"ל.
מתכון ל-10 מנות:
• 10 יח' פילה אמנון
• 8 תפו"א חתוכים לפלחים
• 8 גזרים חתוכים לפלחים
• 30 שיני שום
• זר כוסברה חתוך דק
• קילו גרגירי חומוס
• 15 פלפל שאטה שלמים
• 3 פלפל אדום יבש (לא חריף)
• 4 פלפל ירוק חריף חתוך לחצי
• 2 לימון חתוך בצורת ירח
• 4 גמבה אדומה חתוכה
• מלח
• 3 כפות גדושות פפריקה אדומה (לא חריפה)
• שמן זית
• מרתיחים כוס מים חמים, מוסיפים את כל הירקות, חצי מכמות הכוסברה, המלח ושמן הזית
• לאחר שהירקות התרככו, מוסיפים את הדג מעל הירקות, ומעליו את הפפריקה המתוקה
• מבשלים בחום בינוני כ-30 דקות, ולאחר כיבוי הגז מפזרים עוד כוסברה מעל
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.
http://www.reginarest.co.il